A legfinomabb gofri

 2011.01.07. 13:32

Sziasztok!

Következő receptem a gofri lett. A választásom azért esett pont erre, mert kellett valami a csülkös bableves mellé és ez a gofri nagyon gyorsan elkészíthető finomság. Gondolom akinek van otthon gofrisütője, annak már van egy bevált gofrireceptje is, de ha mégsem így lenne, akkor próbáljátok ki, mert ez a tészta nagyon puha, nem ragad és még másnap is finom. Ha még nincs otthon sütő, én mindenkit buzdítok rá, hogy vegyen egy ilyen készüléket, mert nem véletlenül ez az amerikaiak egyik kedvence. :-) Na de a sok szöveg helyett beszéljen helyettem a recept és hozzá ismét a képek.

Gofri (14 db)

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 kupak vanília aroma
  • fél liter tej
  • egy csipet só
  • citromhéj (elhagyható, de dob az ízén)

Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. (fontos, hogy hideg legyen a tojás, mert csak akkor lehet igazán szép habot készíteni) A margarint olvasszuk meg mikróban és keverjük hozzá a tojások sárgáját, a sót, a cukrot, a tejet és a citromhéjat. Ezután keverjük bele a liszet és a sütőport. Nem szabad megijedni, ha véletlen összecsomósodik, a robotgéppel nagyon szépen simára lehet keverni, de nem hiszem, hogy ez a probléma fennállna a sorrend betartása esetén. Nálam a két tál tartalma összeállítás előtt így nézett ki:

ezután óvatosan keverjük bele a fehérjét a másik tálba. Egy tipp: ha egy púpos evőkanálnyi fehérjét kiveszel a tálból és belekevered a masszába (ilyenkor még nem kell óvatoskodni, csak bátran) utána már sokkal könnyebben fog menni óvatos mozdulatokkal is. Ha megvagyunk süthetjük is a gofrikat. A sütőt én a legelején szoktam megkenni olajjal, vagy vajjal utána már nem. Merőkanállal töltsük a sütőbe a tésztát és fakanállal oszlassuk el, ha szükséges. (van olyan sütő, amelyik méretre igazítja összecsukáskor, az enyém sajnos nem ilyen)

Nálunk legtöbbször még langyosan elfogy a nagyja, de hidegen is ugyanolyan finom. A képen láthatóra étcsokit reszeltem és édesanyám házi sárgabarack lekvárjával tálaltam, de szoktuk enni fagyival, pudinggal is. Mindenkinek a fantáziájára és az ízlésére bízom.

A bejegyzés trackback címe:

https://hazisutik.blog.hu/api/trackback/id/tr52567332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása